> >

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Πατατοκεφτέδες

Pin It Now! Print Friendly and PDF


Οι πατατοκεφτέδες είναι μια πολύ καλή λύση για ν΄αξιοποιήσετε παλιές  και μικρές πατάτες  που έχουν μαλακώσει ή ακόμη κι αν έχουν φυτρώσει και λυπάστε να τις πετάξετε. Η αλήθεια είναι ότι οι παλιές πατάτες δεν γίνονται το ίδιο νόστιμες τηγανιτές όπως οι φρέσκες αλλά σας βεβαιώ ότι  στους πατατοκεφτέδες δεν θα καταλάβετε καμιά διαφορά ακόμη κι αν χρησιμοποιούσατε φρέσκες. Για να μην σας πως ότι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε παλιές γιατί για κάποιον λόγο δεν σκορπίζουν στο τηγάνι όπως οι φρέσκες. Γενικότερα όμως καλό είναι να μην πετάμε υλικά από την κουζίνα μας, ειδικά τώρα την περίοδο της οικονομικής κρίσης που περνάμε, και να βρίσκουμε τρόπους να τα χρησιμοποιήσουμε. 






Υλικά:


1 κιλό πατάτες μικρές και παλιές
1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
2 ψιλοκομμένο φρέσκα κρεμμυδάκια
3 αυγά
200 gr τριμμένο κίτρινο τυρί ( γραβιέρα, παρμεζάνα, πεκορίνο)
200 gr φέτα
3 κουταλιές μαιντανό
1 κουταλάκι δυόσμο 
αλάτι ,πιπέρι
μοσχοκάρυδο
λάδι και αλεύρι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση:


Πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε  μαζί με τις φλούδες τους.  Μόλις βράσουν τις ξεφλουδίζετε ζεστές και τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ.




 Στον πουρέ προσθέτετε το κρεμμύδι, τα αυγά, το τυρί, το μαιντανό ,το δυόσμο ,το μοσχοκάρυδο ,το αλάτι και το πιπέρι . Τα ζυμώνετε όλα μαζί και τα αφήνετε λίγο στο ψυγείο για να σφίξει το μίγμα. 
Στη συνέχεια πλάθετε στρόγγυλους και πλακωτούς κεφτέδες.




Βάζετε σ΄ένα τηγάνι λίγο λάδι ( όσο να πιάνει τον πάτο) να κάψει σε δυνατή φωτιά για να τηγανιστούν γρήγορα και να μην σκορπίσουν. Αντίθετα αν το λάδι είναι πολύ, θ΄αρχίσουν να βράζουν και να διαλύονται.
Αλευρώνετε τους κεφτέδες και τους τηγανίζετε και από τις δυο μεριές. Όσο τηγανίζετε ,επειδή θα "σώνεται" το λάδι , μπορείτε να προσθέτετε καινούργιο όσο προχωρεί το τηγάνισμα.




Οι πατατοκεφτέδες εκτός από κύριο φαγητό είναι κι ένας πολύ ωραίος μεζές για τσίπουρο ή μπύρα.
Κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και κολοκυθοκεφτέδες.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη



2 σχόλια:

manousina είπε...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Καταπληκτικός μεζές!!!

DIMI είπε...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Σειρα μου να σου ανταποδωσω την επισκεψη σου!!Με εχη ξετρελανη το σπιτακι σου!!Μεγαλη αδυναμια μου η μαγειρικη!Θα ξαναρθω!!Φιλακια!

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets