> >

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Μπουγιουρντί με τυρί φέτα και σάλτσα ντομάτας

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Σίγουρα όλοι ξέρετε το μππουγιουρντί. Δεν υπάρχει ελληνική ταβέρνα που να μην το έχει συμπεριλάβει στο μενού σας. Τώρα μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας καθότι έρχονται και δύσκολες μέρες και οι έξοδοι στις ταβέρνες μάλλον θα μειωθούν δραματικά.

Υλικά:

400 γρ. φέτε κομμένο σε τέσσερις φέτες
1 πιπεριά πράσινη καυτερή κατά προτίμηση ή γλυκιά κομμένη σε λεπτές φέτες
1 φρέσκια ντομάτα κομμένη σε φέτες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ρίγανη και μπούκοβο
150 γρ. κέτσαπ ή συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κομμάτι αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση:

Ανοίξτε το αλουμινόχαρτο και απλώστε στη μέση δύο φέτες ντομάτα. Από πάνω τοποθετείστε μια μερίδα φέτα και στη συνέχεια την πιπεριά(3-4 φετούλες). Πασπαλίστε με το μπούκοβο και τη ρίγανη και περιχύστε με την κέτσαπ ή το χυμό ντομάτας. Περιχύστε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και κλείστε το αλουμινόχαρτο σα φάκελο. Κάντε το ίδιο και με τις άλλες φέτες τυριού.Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets