> >

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Μελιτζάνες γεμστές με ριζότο και παρμεζάνα

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Λοιπόν, τέρμα τα ψέματα. Από αύριο ο καιρός χαλάει. Το πήρατε χαμπάρι ότι το καλοκαίρι τελείωσε;  Τώρα που το σκέφτομαι με πιάνει μια μικρή ψιλοκατάθλιψη. Άντε πάλι παπλώματα,καλοριφέρ, χοντρές μπλούζες ,μύτες που τρέχουν και δεν συμμαζεύεται. Όμως σας έχω μια τελευταία καλοκαιρινή συνταγή  λοιπόν, έτσι, για ν΄αποχαιρετήσουμε το καλοκαιράκι. 

Υλικά:

2 μεγάλες μελιτζάνες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
150 γρ. ρύζι γλασέ
50 ml λευκό κρασί
500 γρ. ζωμό πουλερικών
4 κουταλιές σουπας ντοματοχυμό
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις μελιτζάνες ,τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος και τις αδειάζουμε από την ψίχα τ ους μ΄ένα κοφτερό μαχαίρι. Κόβουμε την ψίχα σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σ΄ένα τηγάνι με 3 κουταλιές λάδι. Προσθέτουμε τους κύβους της μελιτζάνας. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε ακόμα 5 λεπτά.  Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ρυζι και το αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε ν΄ανακατεύουμε. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε λίγο  ζωμό και συνεχίσουμε ν΄ανακατεύουμε. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός  ρίχνουμε ακόμα λίγο . Όταν το ρύζι πιεί όλο το ζωμό το τραβάμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τη μισή παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε τις μελιτζάνες σ΄ένα ταψί. Γεμίζουμε με τη γέμιση του ρυζιού, ρίχνουμε και την υπόλοιπη παρμεζάνα, περιχύνουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Στο τέλος τις βάζουμε στο γκριλ για πέντε λεπτά για να λιώσει το τυρί και να ξεροψηθεί.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets