> >

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Σοκολατένιο κέικ με πορτοκάλι

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα μου αρέσει πάρα πολύ ο συνδυασμός σοκολάτας υγείας και πορτοκαλιού. Δοκιμάστε τον σ΄αυτο το κέικ και νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει.

Υλικά:

200 γρ βούτυρο
200 γρ ζάχαρη
3 αυγά
160 γρ. αλεύρι
25 γρ κακάο
100 γρ κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
50 γρ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν΄ασπρίσει και ν΄αφρατέψει. Χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Χτυπάμε λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Κλείνουμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το κακάο αφου τα έχετε κοσκινίσει. Ανακατεύετε το μίγμα πάντα προς την ίδια κατεύθυνση και με απαλές κινήσεις. Στη συνέχεια προσθέστε το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Ανακατέψτε και ρίξτε και την κουβερτούρα.
Ρίξτε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Αν θέλετε, αφου κρυώσει μπορείτε να το γλασάρετε μ΄ένα απλό γλάσο σοκολάτας. Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να κάνετε γλάσο είναι με 150 γρ. κουβερτούρα,150 γρ.κρέμα γάλακτο,1 κουταλάκι μέλι και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και ρίξτε μέσα την κουβερτούρα,το μέλιθ και το ξύσμα.
Σας εύχομαι καλη επιτυχία και καλή όρεξη


Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets