> >

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Κέικ με κακάο ( στην κατσαρόλα)

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Όπως μας υποσχέθηκε η ΕΜΥ ο καιρός χάλασε. Παιδιά, πηγαίνουμε προς το χειμώνα. Και προβλέπεται ένας δύσκολος χειμώνας. Να φτιάχνουμε τουλάχιστον κανά γλυκάκι να γλυκαινόμαστε βρε αδερφέ. ΄Ενα ωραίο σοκολατένιο κέικ είναι για μένα ο πιο ωραίος τρόπος να γλυκαθούμε λιγάκι. Δεν συμφωνείτε; Τα κρύα απογεύματα του χειμώνα όταν θα χτυπάνε τα δόντια από το κρύο, καθότι η τιμή του πετρελαίου θα φτάσει στα ύψη και αλοίμονο σε μας που ζούμε στη βόρεια Ελλάδα, ένα κομματάκι ζεστό σοκολατένιο κέικ θα μας βοηθήσει να πάνε τα φαρμάκια κάτω.

Υλικά:

1 Βιτάμ
2 ποτήρια ζάχαρη
4 κουταλιές σούπας κακάο
6 κρόκους λίγο χτυπημένους
1 1/2 κουταλιά σούπας κονιάκ
8 κουταλιές σουπας νερό
1 κουταλάκι λεμόνι.
1 1.2 φλυτζ. αλεύρι και 2 κουταλάκια baking

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το Βιτάμ σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και το κακάο τα οποία έχουμε προηγουμένω ανακατέψει σε ένα μπολ. Τ΄αφήνουμε λίγο στη φωτιά  και μόλις αρχίσει να παίρει βράση ρίχνουμε μέσα το κονιάκ μαζί με το λεμόνι και το νερό τα οποία έχουμε ανακατέψει από πριν σ΄ένα ποτήρι. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε τους κρόκους.
Κρατάμε από το μίγμα αυτό ένα ποτήρι. 
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Στο υπόλοιπο μίγμα της κατσαρόλας ρίχουμε κουταλιά κουταλιά τα ασπράδια μαρέγκας εναλλαξ με 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι και 2 κουταλάκια baking.
Ρίξτε το μίγμα σε ένα μεσαίο ταψάκι και ψήστε το στους 180  βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. Όταν είναι έτοιμο θα δείτε ότι θα έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιου. Μόλις το βγάλετε από τον φούρνο ρίξτε από πάνω το ποτήρι από το μίγμα που έχετε κρατήσει.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets