> >

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Πίτα με τυριά

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Μια από τις πιο απλές αλλά και και τις νόστιμες πίτες που έχετε φάει.

Υλικά:

350 γρ. αλεύρι
80 γρ. γραβιέρα
80 γρ. κεφαλογραβιέρα ή άλλο πικάντικο τυρί της προτίμησης σας
40 γρ. πεκορινο
20 γρ. μαγιά μπύρας
2 αυγά
ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε 100 γρ περίπου αλεύρι μαζι με τη μαγιά, την οποία έχουμε διαλύσει με λίγο χλιαρό νερό, μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι. Το κάνουμε μια μπάλα και το βάζουμε σε μια αλευρωμένη λεκάνη σκεπασμένο μ΄ένα πανί να φουσκώσει. Τρίβουμε 50 γρ. κεφαλογραβιέρα και το μισό   πεκορίνο. Τα υπόλοιπα τυριά τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Χτυπάμε τα αυγά και τ΄ανακατεύουμε με τα τυριά.Βάζουμε τα υπόλοιπα 400 γρ. αλεύρι στο τραπέζι,ανοίγουμε μια λακούβα,προσθέτουμε λίγο αλάτι, μια κουταλιά λάδι και μισό περίπου ποτήρι νερό και φέρνουμε στο κέντρο και ανακατεύουμε λίγο από το αλευρι. Προσθέτουμε και το ζυμάρι που έχει φουσκώσει καθώς και το μίγμα των τυριών .Δουλεύουμε με δύναμη όλα τα υλικά μαζί μέχρι το ζυμάρι να ξεκολλήσει από το τραπέζι. Το κάνουμε μια μπάλα και το βάζουμε σε μια αλευρωμένη λεκάνη να φουσκώσει. Όταν διπλασιαστεί σε όγκο, το βάζουμε σ΄ένα ταψί, το απλώνουμε με τα χέρια μας και το περιχύνουμε με λίγο λάδι. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε την πίτα για 30 λεπτά.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets