> >

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Γεμιστή πατάτα φούρνου

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Η γεμιστή πατάτα είναι ένα ορεκτικό που θα το βρείτε στα περισσότερα ελληνικά εστιατόρια, ταβέρνες ή και ουζερί και μεζεδοπωλεία. Μπορείτε να το φτιάξετεκι εσείς στο σπίτι. Είναι εύκολο και πεντανόστιμο.

Υλικά:

8 μέτριου μεγέθους οβάλ πατάτες
100 γρ. καπνιστό χοιρινό ή προσούτο
4 φέτες μπέικον
150 γρ. τριμμένο ημίσκληρο τυρί
100 γρ. ανθότυρο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές της σούπας μαιντανό
1 φλυτζ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι και λίτο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Καθαρίστε καλά και βράστε τις πατάτες μαζί με τη φλούδα για περίπου 30 λεπτά. Όσο βράζουν οι πατάτες, ετοιμάστε τη γέμιση. 
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και ψιλοκόψτε το προσούτο ή το χοιρινό και το μπέικον και σωτάρετε τα σε λίγο λάδι μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό.
Μόλις βράσουν οι πατάτες,  αφήστε τες να κρυώσουν λίγο και κόψτε  ένα καπάκι από κάθε μία. Μ΄ένα κουτάλι αδειάστε το εσωτερικό τους και κάντε τες σα βαρκούλες. Αλατοπιπερώστε  το εσωτερικό τους. Πολτοποιήστε τη πατάτα με το εργαλείο που κάνετε τον πουρέ και ρίξτε το σ΄ένα μπολ. Εκεί προσθέστε το σωταρισμένο κρεμμύδι και το αλλαντικό, τα τυριά, το αυγό , το μαιντανό και την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε καλά το μίγμα, αλατοπιπερώστε και ρίξτε λίγο μοσχοκάρυδο.
Μοιράστε το μίγμα στις πατάτες και τοποθετήστε τες σ΄ένα πυρίμαχο σκεύος. Σκεπάστε τες μ΄ένα αλουμινόχαρτο και ψήστε τες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 5 λεπτά.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets