> >

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Αλμυρά ταρτάκια με σπανάκι

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Τα ταρτάκια ,αλμυρά ή γλυκά, είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση όταν προκύψει κάτι ξαφνικό. ΄Ενας φίλος ή μια φίλη που ήρθε στην πόλη και θέλει να μας δεί, βαρεθήκατε να κάθεστε στο σπίτι μόνοι και καλείτε κάποια φίλη για καφέ. Πάντα υπάρχει κάποιος λόγος.

Υλικά:

Για τη ζύμη τάρτας: 250 γρ. αλεύρι
                                 150 γρ. βούτύρο σε θερμοκρασία δωματίου
                                  2-3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
                                   λίγο αλατάκι

Εκτέλεση:

Κοσκινίστε το αλεύρι σ΄ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε και το αλάτι. Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και ρίξτε τα στο αλεύρι. Ανακατέψτε με τα χέρια μέχρι να γίνουν τρίμματα. Ρίξτε και το νερό και ζυμώστε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμης. Τυλίξτε την σε διάφανη μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.

Υλικά για τη γέμιση:

50 γρ βούτυρο
1/2 κιλό σπανάκι
150 γρ. τριμμένη φέτα
2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 κουταλιά της σούπας άνηθο
2 φλυτζ. κρέμα γάλακτος
4 αυγά
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σωτάρετε τα κρεμμυδάκια σε μια κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και μετά ρίξτε και το σπανάκι. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι και αφήστε το στη φωτιά μέχρι να εξατμιστουν τα υγρά του. Κατεβάστε το από τη φωτιά και ρίξτε τη φέτα, τον άνηθο , τα αυγά χτυπημένα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε καλά το μίγμα.

Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και μ΄έναν πλάστη ανοίξτε τη σε φύλλο πάχους μισό περίπου εκατοστό. Κόψτε μ΄ένα κουπ πατ δίσκους και αφού βουτυρώσετε και αλευρώσετε τα ειδικά φορμάκια για ταρτάκια βάλτε τους δίσκους μέσα στα φορμάκια. Μοιράστε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30  περίπου λεπτά.



Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets