> >

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Τραγανά σοκολατάκια με αμύγδαλα

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Για τους εραστές της σοκολάτας. Φτιάξτε αυτά τα σοκολατάκια, που είναι και πολύ εύκολα, αλλά ένα πράγμα σας λέω. Μην τα τοποθετήσετε σε πολύ εμφανές σημείο στο σπίτι σας γιατί δεν θα σταματήσετε να τρώτε. 

Υλικά:
20 γρ. βούτυρο
60 γρ. ζάχαρη
125 γρ, ασπρισμένα και κοπανισμένα αμύγδαλα
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
5 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Πρώτα μια συμβουλή για τη σοκολάτα. Μην τη λιώνετε ποτέ σε δυνατή φωτιά γιατί μόλις κρυώσει θα είναι θαμπή  και μαύρη. Προτιμότερο είναι να τη λιώνετε σε μπαιν μαρί.
Λοιπόν η συνταγή τώρα. Βάλτε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μίγμα να χρυσίσει ελαφρά. Προσθέστε τα κοπανισμένα αμύγδαλα και συνεχίσετε ν΄ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να πάρει ένα πιο σκούρο χρώμα. Αδειάστε το μίγμα επάνω σ΄ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχετε στρώσει ένα  αντικολλητικό χαρτί το οποίο έχετε προηγουμένως λαδώσει με αρκετό λάδι.
Μόλις κρυώσει το μίγμα, σπάστε το σε μικρά κομμάτια.
Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε μπαιν μαρί και ρίξτε μέσα τη κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Αφήστε την να κρυώσει ελαφρά και στη συνέχεια ρίξτε μέσα τα κομμάτια με τα αμύγδαλα.
Πάρτε ένα κουτάλι σούπας και πάρτε από την κατσαρόλα μικρές μάζες σοκολάτα με αμύγδαλα και βάλτε τες πάνω σ΄ένα βουτυρωμένο αλουμινόχαρτο. Βάλτε τα στο ψυγείο να σφίξουν. Βάλτε τα σε όμορφα χρωματιστά χαρτάκια και προσφέρετε τα σε μια γιορτή ή και σ΄ένα καφέ με τις φίλες σας.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets