> >

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Παστάκια με τζίντζερ

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Λοιπόν, αυτά τα παστάκια είναι πολύ νόστιμα ,εύκολα και μπορείτε πολύ όμορφα να τα βάλετε σ΄έναν δίσκο και να προσφέρετε στους φίλους σας ένα πολύ όμορφο και γευστικό γλυκάκι.

Υλικά:
125 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
βανίλια
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
4 αυγά
250 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό baking powder
250 γρ. τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. ξανθή σταφίδα
150μ γρ. κουβερτούρα για ν΄αλείψουμε τα παστάκια από πάνω
κερασάκια γλυκό, κολοκύθι γλυκό

Εκτέλεση:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά. Προσέξτε μην είναι δυνατή γιατί η σοκολάτα θα μαυρίσει και θα θολώσει. Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη ν΄ασπρίσει και ν΄αφρατέψει και προσθέτουμε τη βανίλια, το τζίντζερ και ένα ένα τ΄αυγά. Χτυπήστε για πολύ λίγο ακόμα μέχρι ν΄ανακατευτούν όλα τα υλικά. Στη συνέχέια ανακατέψτε το αλεύρι με το baking powder και τη ν τριμμένη σοκολάτα. Ρίξτε στο μίγμα του βουτύρου κουταλιά κουταλιά ενώ συγχρόνως θ΄ανακατεύετε με μια πλαστική σπάτουλα. Ψιλοκόψτε τη σταφίδα, αλευρώστε την και ανακατέψτε την με τη ζύμη.
Σ΄ενα ταψί φούρνου απλώστε ένα αντικολλητικό χαρτί και βουτυρώστε το. Απλώστε τη ζ ύμη πάνω στο χαρτί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά. Αφού ψηθεί βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. Κόψτε το σε μικρά τετράγωνα κομματάκια.
Λιώστε τα 150 γρ. κουβερτούρας σε μπαιν μαρί και ρίξτε από μια κουταλιά σε κάθε ένα παστάκι. Αν θέλετε στολίστε από επάνω με γλυκό κερασάκι ή κολοκύθι
Εύκολο δεν ήταν; Και δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχετε στην παρασκευή του.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets