> >

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Πατατοσαλάτα με μπρόκολο

Pin It Now! Print Friendly and PDF

Προσπαθώ να θυμηθώ από που έχω ξεσηκώσει αυτήν τη συνταγή. Αδύνατον να θυμηθώ.  Πάντως θυμάμαι ότι την είχα φτιάξει μια Πρωτομαγιά μερικά χρόνια πριν και θυμάμαι ότι ήταν πολύ νόστιμη και ότι άρεσε σε όλους. Σας την παρουσιάζω λοιπόν  έτσι για μια αλλαγή από τις ίδιες πατατοσαλάτες που φτιάχνουμε συνέχεια.

Υλικά:

750 γρ. μπρόκολα
250 γρ. μαγιονέζα
50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
 700 γρ. πατάτες
1 κουταλάκι μαιντανό
1 κουταλιά λάδι
αλάτι,πιπέρι και ένα κουταλάκι ξύδι

Εκτέλεση:

Καθαρίστε ,κόψτε σε κυβάκια και βράστε τις πατάτες σε αλατισένο νερό. Καθαρίστε και χωρίστε σε μπουκετάκια τα μπρόκολα. Βράστε τα σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου, ίσα μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Μην τα παραβράσετε για θα λασπώσουν. Σγτραγγίστε καλά τα μπρόκολα και τις πατάτες και αφήστε τα να κρυώσουν.
Ανακατέψτε σ΄ένα μπολ τη μαγιονέζα,το γιαούρτι,το μαιντανό,το ξύδι,το αλάτι,το πιπέρι και το λάδια. Χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. Τοποθετήστε τις πατάτες και τα μπρόκολα σε μια πιατέλς και περιχύστε με τη σάλτσα. Μην ανακατέψετε πολύ γιατί θα χαλάσει το σχήμα των λαχανικών. Καλό θα είναι να ρίξτε τη σάλτσα όσο είναι τα λαχανικά σας ζεστά για να την απορροφήσουν καλύτερα.





Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets