> >

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Κέικ λεμονιού με ανθότυρο από τη Σαρδηνία

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Οι Ιταλοί το αποκαλούν torta di ricotta(το δικό τους ανθότυρο). Εγώ προσωπικά θα το έβαζα στα καλύτερα κέικ λεμονιού, καθώς είναι απίστευτα αφράτο και ελαφρύ. Και κάτι ακόμα, δεν έχει βούτυρο ούτε κάποια άλλη λιπαρή ουσία. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!!!!

Υλικά:

300 gr. ανθότυρο
50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. ζάχαρη
4 κρόκοι
4 ασπράδια
ξύσμα από 2 λεμόνια
1 φακελάκι baking powder
50 γρ. κουκουνάρι
μια πρέζα αλάρι,λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί ή
βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ με διάμετρο 24-26 εκ. Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.Ξεχωριστά χτυπάμε το ανθότυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδες.Αν το τυρί δεν είναι αρκετά κρεμώδες, μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό.Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και στη συνέχεια το ξύσμα λεμονιού. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και το προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα του τυριού ανακατεύοντας απαλά. Με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε τη μαρέγκα. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ρίχνουμε από πάνω το κουκουνάρι.Ψήνουμε για 40-45 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και κοσκινίζουμε από πάνω λίγο άχνη.

Ελπίζω να σας αρέσει η συνταγή αυτή.
Καλή όρεξη

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets