> >

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Με πρωταγωνιστή το σκόρδο

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Σκόρδο ψητό

Κόβουμε 2 σκόρδα στη μέση οριζόντια,τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω,αλατίζουμε και περιχύνουμε με δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Σερβίρουμε με ψητό κρέας ή χρησιμοποιούμε σε σάλτσες

Σάλτσα σκόρδου για ψητά

Πολτοποιούμε στο μίξερ ένα τέταρτο της σούπας μαιντανό, μισή κουπα ξύδι βαλσάμικο και τις σκελίδες ενός ψητού σκόρδου από την προηγούμενη συνταγή. Ενώ δουλεύουμε το μίξερ ρίχνουμε σιγά σιγά 3/4 της κούπας ελαιόλαδο, μια κουταλιά γλυκού ζάχαρη, μια κουταλιά γλυκού αλάτι και δύο κουταλιές της σούπας νερό.

Σάλτσα σκόρδου με μέλι

Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε 6 κουτλ. σούπας ελαιόλαδο,2 κουτ. σούπας ξύδι μήλου,1κουτ. σούπας μέλι και 1 σκελίδα σκόρδου αλεσμένη,αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε την με σαλάτες

Λάδι, ξύδι και αλάτι με σκόρδο

Πατάμε ελαφρά με την πλατιά πλευρά ενός μαχαιριού 6 ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδου. Τις βάζουμε σε ένα μπουκαλάκι με μια κούπα λάδι ή ξύδι και αφήνουμε για 2-3 ημέρες. Για το αλάτι επαναλαμβάνουμε τηνίδια διαδικασία με 6 σκελίδες σκόρδο και μια κούπα αλάτι σε βαζάκι με καπάκι. Βγάζούμε τα σκόρδα πριν τα χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες και μαρινάδες.

Βούτυρο με αντσούγιες και σκόρδο

Πολτοποιούμε στο μίξερ 2 σκελίδες σκόρδο,100 γρ. αντσούγιες,125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασί δωματίου, μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και μια κουταλιά σούπας χοντροκομμένο μαιντανό. Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί ή κριτσίνα.

Φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο

Βάζούμε σε ένα ταψάκι 3 φέτες ψωμί κομμένες σε κύβους του ενός εκατοστού. Προσθέτουμε 60 γρ. βούτυρο λιωμένο και 2 τριμμένες σκελίδες σκόρδου και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς. για 15΄μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τ΄αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε σε σαλάτες ή σούπες.

Ψωμί γκρατινέ με σκόρδο

Βάζουμε σε ένα ταψάκι μια φραντζόλα ψωμί κομμένη στη μέση οριζόντια. Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες,1 κουταλιά σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο,1/2 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα,1 κουταλιά σούπας παρμεζάνα τριμμένη και μια πρέζα μπούκοβο.Ψήνουμε στούς 180 βαθμούς για 10-15΄μέχρι να ροδίσουν.

Ισπανική σούπα σκόρδο

Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά 10 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες με 1/4 της κούπας ελαιόλαδο.Σβήνουμε με μια κούπα ξύδι,προσθέτουμε 5 κούπες ζωμό βοδινού και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Ψήνουμε στο γκριλ φέτες ψωμιού πασπαλισμένες με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε με τη σούπα.

Γαρίδες με σκόρδο

Σ΄ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρι φωτιά βάζουμε 2 κουταιές σούπας ελαιολαδο και τσιγαρίζουμε 200 γρ. καθαρισμένες γαρίδες για 2΄. Προσθέτουμε 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο και σβήνουμε με 2 κουτ.σούπας λευκό κρασί. Πασπαλίζουμε με 1 κουτ.σούπας ψιλοκομμένο μαιντανό και σερβίρουμε.

Κοτόπουλο με σκόρδο και δενδρολίβανο

Σε τηγάνι με καπάκι τσιγαρίζουμε 4 μπούτια κοτόπουλο σε 3 κουτ. σουπας ελαιόλαδο για 5΄,μέχρινα πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τις σκελίδες ενός σκόρδου και 1 κλωναράκι δενδρολίαβνο. Σβήστε με 1/2 κούπα λευκό κρασί,σκεπάσετε και ψήστε για 20-30΄.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets