> >

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Γκρατιναρισμένα αυγά

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Ένα νοστιμότατο ορεκτικό. Σερβίρετε τα αυγά μόλις βγούν από τον φούρνο με φρεσκο ψωμί.

Υλικά:

100 γρ. κρεμμύδια
60 γρ. μπέικον
50 γρ. βούτύρο
4 ντομάτες,περίπου 200 γρ.
30 γρ. αλεύρι
1/4 λ. γάλα
100 γρ. τυρί τριμμένο
αλάτι, μοσχοκάρυδο
1 κρόκο αυγού
4 αυγά μελάτα
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαιντανό
10 γρ. βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση:

Κόψτε τα κρεμμύδια πολύ ψιά και το μπέικον σε λεπτές λωρίδες. Ροδίστε τα σε 20 γρ. καυτό βούτυρο. Ξεφλουδίστε τις ντομάτες, κόψτε τις σε κομματάκια και ρίξτε τις στο τηγάνι.
Ανακατέψτε το υπόλοιπο βούτυρο με το αλεύρι πάνω στη φωτιά, ώσπου να πάρει ένα κιτρινωπό χρώμα. Προσθέστε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια, και σιγοβράστε το μίγμα για2΄-3΄. Ρίξτε 75 γρ. τριμμένο τυρί και ανακατέψτε, ώσπου να λιώσει τελείως. Τέλος ρίξτε τον κρόκο, αλάτι, μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε.
Βουτυρώστε 4 μικρά φορμάκια και ρίξτε μέσα το μίγμα από τα κρεμμύδια. Βάλτε σε κάθε φορμάκι 1 αυγό, περιχύστε με την μπεσαμέλ,πασπαλίστε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί΄και τοποθετήστε τα στο επάνω διάζωμα,σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 10΄. Όταν τα γκρατιναρισμένα αυγά γίνουν χρυσόξανθα, βγάλτε τα από τον φούρνο και πασπαλίστε τα με ψιλοκομμένο μαιντανό.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets