> >

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Ντοματόσουπα

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Η ντοματόσουπα είναι ένα πολύ ωραίο πρώτο πιάτο αλλά μπορείτε να την φτιάξετε και για κυρίως Έτσι ή αλλιώς είναι από τις αγαπημένες μου σούπες. Εμένα μου αρέσει να τη φτιάχνω για ένα ζεστό βραδινό, ιδίως τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Υλικά:

2 μεγάλες ντομάτες
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
4 κούπες ζωμό κότας
2 μικρά καρότα σε φετάκια
10 σταγόνες tabasco
1/4 κουταλάκι κόλιανδρο σε σκόνη
1/8 κουταλάκι κύμινο, αλάτι, πιπέρι
1 κούπα κρουτόν
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
10 πράσινες ελιές γεμιστές σε φετάκια
100 γρ. φέτα τριμμένη

Εκτέλεση:

Βάλτε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο σ΄ένα ταψί και ψήστε τα στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Βγάλτε τα από το φούρνο, ξεφλουδίστε τις ντομάτες και βάλτε τες μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπλέντερ να γίνουν πουρές.Ζεστάνετε σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα το μισό λάδι και σωτάρετε μέσα το μίγμα για 2΄. Σιγοβράστε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέστε το ζωμό, τα καρότα, το tabasco, τον κόλιανδρο και το κύμινο και αφήστε τη σούπα να βράσει. Χαμηλώστε τη φωτιά, αλατοπιπερώστε τη σούπα και αφήστε τη να σιγοβράσει 1 ώρα. Ζεστάνετε σ΄ένα τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίστε μέσα τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Κατεβάστε από τη φωτιά τη σούπα και ρίξτε τις πιπεριές, τις ελιές τα κρουτόν και το τυρί.

Τα κρουτόν οι περισσότεροιο τα τηγανίζουν με λίγο λάδι. Εγώ προτιμώ να χρησιμοποιώ φέτες τόστ τις οποίες κόβω σε μικρές βουκίτσες,τις απλώνω σε λίγο αλουμινόχαρτο, τις πασπαλίζω με ρίγανη, κόλιανδρο,βασιλικό, κόκκινη πιπεριά, τις ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνω για 10-15 λεπτά στο φούρνο.


Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets