> >

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Γλυκο καυτερή σάλτσα απο κυδώνι

Pin It Now! Print Friendly and PDF

Αγαπητοί φίλοι, αν δεν κάνω λάθος σε περίπου 2 μήνες θα βγούν τα πρώτα κυδώνια.Έχω μια κυδωνιά στο κήπο μου και το μάζεμα των κυδωνιών σημαίνει γαι μένα ότι ήρθε ο χειμώνας. Το κυδώνι είναι καθαρά χειμωνιάτικο φρούτο και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνεις μ΄αυτό. Κάθε χρόνο θα κάνω κυδωνόπαστο από τα πρώτα κυδώνια.Έχει επίσης ένα μοναδικό άρωμα, το οποίο όμως βρίσκεται σε μεγαλύτερο βαθμό στη φλούδα. Γι΄αυτό όταν τα μαγειρεύουμε, είναι προτιμότερο να τα μαγειρεύουμε με τη φλούδα. Σας δίνω αυτή τη συνταγή για σάλτσα την οποία μπορείτε να τη σερβίρετε με αλλαντικά, με κρεμώδη τυριά,με κοτόπουλο ή γαλοπούλα και με ότι άλλο τραβάει ή όρεξη σας.

Υλικά:


2 φλυτζ. κυδώνι γλυκό(τη συνταγή θα τη βρείτε στα "γλυκά"
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
3 κουταλάκια φρέσκο τζίντζερ
3 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
1 κουταλιά τριμμένο μπαχάρι
1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
λευκό πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράστε για περίπου 2 λεπτά το τζίντζερ με το ξύδι.Λιώστε αυτό το ζουμί μαζί με το γλυκό κυδώνι,τη μουστάρδα,το μπαχάρι και το μοσχοκάρυδο στο μπλέντερ. Προσθέσετε όσο σιρόπι θέλετε ανάλογα πόσο θέλετε να μελώσει η σάλτσα. Αν τη θέλετε πιο καυτερή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη πιπέρι. Αφήστε την να κρυώσει,βάλτε την σε γυάλινα βάζα και διατηρήστε την στο ψυγείο.

Δοκιμάστε την και είμαι σίγουρη ότι θα σας ξετρελάνει.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets