> >

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Γαλατόπιτα με λεμόνι και βανίλια

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Η γαλατόπιτα είναι ένα εύκολο γλυκό που τρώγεται πολύ ευχάριστα με τον καφέ σας, αλλά τα παιδιά τρελαίνονται να το τρώνε και σαν πρωινό.Η συνταγή μπορεί να γίνει με,
αλλά και χωρίς φύλλο στη βάση.

Υλικά:

1 λίτρο γάλα
1 φλυτζ. ψιλο σιμιγδάλι
1 φλυτζ. ζάχαρη
1 φύλλο σφολιάτα
5 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 λοβό βανίλιας
ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:

Ζεστάνετε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη. Κόψτε τη βανίλια στη μέση κατά μήκος και με τη μύτη ενός μαχαιριού αφαιρέστε τα σποράκια και ρίξετε τα στο γάλα. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται ,ρίξτε τα αυγά , το σιμιγδάλι και το ξύσμα. Ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά και μόλις η κρέμα αρχίσει να πήζει, τραβήξτε το από τη φωτιά.Ρίξτε στο τέλος το βούτυρο στην κρέμα και ανακατέψτε. Αν θα βάλετε φύλλο σφολιάτας στη βάση, βουτυρώστε ένα ταψί και στρώστε το φύλλο της σφολιάτας. Σκεπάστε το με ένα φύλλο λαδόκολλας και ρίξτε φασόλια ή ρύζι.Ψήστε το στους 200 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά. Βγάλτε το από το φούρνο, τρυπήστε το σε διάφορα σημεία να ξεφουσκώσει και αδειάστε την κρέμα.Βάλτε το γλυκό στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και ψήστε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Αν πάλι δεν βάλετε φύλλο σφολιάτας στη βάση αλείψτε με βοόυτυρο και πασπαλίστε με σιμιγδάλι το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε και αδειάστε την κρέμα από πάνω ψήστε με τον ίδιο τρόπο.
Αν δεν βάλετε το φύλλο σφολιάτας σαν βάση, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο, να κόβετε κάθε φορά όσο θέλετε να φάτε και να το ζεσταίνετε είτε στο φούρνο είτε στο φούρνο μικροκυμάτων.














Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets