> >

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

φέτα με γλυκόξινη σάλτσα

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Είναι καλοκαίρι και έχουν έρθει ένα βραδάκι οι φιλοι σας για έναν μεζέ με μπύρα στο μπαλκόνι;ή μήπως είναι χειμώνας και θέλετε κάτι γρήγορο για να συνοδεύσει το κόκκινο κρασί σας δίπλα στο τζάκι; Όποιο από τα δύο και αν συμβαίνει σας δίνω ένα γρήγορο και νόστιμο ορεκτικό. 

Λοιπόν παίρνουμε φέτα και την κόβουμε σε λεπτές φέτες. Μην τις κόψετε χοντρές γιατι δεν θα μπορέσουν να τηγανιστούν ώς μέσα. Τυλίγουμε κάθε μία φέτα με φύλλο κρουστας και τις τηγανίζουμε σε λίγο λάδι(συνιστώ ένα ελαφρύ σπορέλαιο γιατί με το ελαιόλαδο γίνονται λίγο πιο βαριές). Φτιάχνουμε μια γλυκόξινη σάλτσα με μέλι και λίγο ξύδι(την αναλογία θα την καθορίσετε εσείς ανάλογα πόσο γλυκιά ή ξινή τη θέλετε).Ζεσταίνουμε ελαφρά την σάλτσα. Σερβίρουμε τις φέτες περιχυμένες με την γλυκόξινη σάλτσα(αφού κρυώσει λίγο) και ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets